Nakládaný veganský hermelín - středomořský
SUROVINY :
- 1 ks veganského hermelínu od DOBRÉ PŘÍRODY
Na marinádu :
- 4 g česneku
- 20 g sušených rajčat
- 15 g vlašských ořechů
- 8 g balsamica
- 1 čajová lžička čekankového sirupu
- 20 - 30 g slunečnicového oleje
- Špetka oregana
Na dokončení :
- Slunečnicový olej / bylinkový olej recept ZDE
- 1 čajová lžička kapary
- 6 ks vlašských ořechů
- 2 ks česneku
- 1-2 ks sušeného rajčete
- 8 kuliček červeného pepře

POSTUP :
Do mixéru vložíme všechny ingredience na marinádu a vše rozmixujeme na jemno. Pokud Vám zůstane pár větších kousků rajčat, nevadí.
Hermelín rozkrojíme na 4 kousky a poté je podélně rozřízneme. Každou část hermelínu namažeme připravenou směsí. Nachystáme si čistou a suchou sklenici. Do ní si na dno vložíme na plátky nakrájený česnek, nakrájená sušená rajčata, kapary, červený pepř, ořechy a na to poklademe slepený hermelín. Vše zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby nám nic netrčelo ze sklenice ven.
Zavíčkujeme a vložíme do lednice. Cca za týden můžeme servírovat a já Vám přeji dobrou chuť.
PS: Ve videu jsem použila bylinkový olej. Ten si připravíte tak, že do mixéru vložíte např. petrželovou nať, pažitku, bazalku a zalijete olejem. Vše rozmixujete a poté přes opravdu jemné sítko či plátno přecedíte nebo se podívejte na tento recept a vložte bylinky uvedené v tomto textu . "DOMÁCÍ RUKOLOVÝ OLEJ "



