Nakládaný veganský hermelín - středomořský

01.12.2025

SUROVINY :

  • 1 ks veganského hermelínu od DOBRÉ PŘÍRODY

Na marinádu :

  • 4 g česneku
  • 20 g sušených rajčat
  • 15 g vlašských ořechů
  • 8 g balsamica
  • 1 čajová lžička čekankového sirupu
  • 20 - 30 g slunečnicového oleje
  • Špetka oregana

Na dokončení :

  • Slunečnicový olej / bylinkový olej recept ZDE 
  • 1 čajová lžička kapary
  • 6 ks vlašských ořechů
  • 2 ks česneku
  • 1-2 ks sušeného rajčete
  • 8 kuliček červeného pepře
Veganský středomořský hermelín
Veganský středomořský hermelín


POSTUP :

Do mixéru vložíme všechny ingredience na marinádu a vše rozmixujeme na jemno. Pokud Vám zůstane pár větších kousků rajčat, nevadí.

Hermelín rozkrojíme na 4 kousky a poté je podélně rozřízneme. Každou část hermelínu namažeme připravenou směsí. Nachystáme si čistou a suchou sklenici. Do ní si na dno vložíme na plátky nakrájený česnek, nakrájená sušená rajčata, kapary, červený pepř, ořechy a na to poklademe slepený hermelín. Vše zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby nám nic netrčelo ze sklenice ven.

Zavíčkujeme a vložíme do lednice. Cca za týden můžeme servírovat a já Vám přeji dobrou chuť.

PS: Ve videu jsem použila bylinkový olej. Ten si připravíte tak, že do mixéru vložíte např. petrželovou nať, pažitku, bazalku a zalijete olejem. Vše rozmixujete a poté přes opravdu jemné sítko či plátno přecedíte nebo se podívejte na tento recept a vložte bylinky uvedené v tomto textu . "DOMÁCÍ  RUKOLOVÝ OLEJ "