Večeře

 

Fazolová pěna. Přesně takto člověk cítí toto jídlo v ústech. Skvěle našlehaná fazole se zkaramelizovanou šalotkou a česnekem. Recept je inspirovaný velice známým receptem na humus. Takže milovníci humusu by měli stoprocentně zpozornět. Tak stejně jako u humusu, tak i v tomto receptu hraje hlavní role luštěnina a led. Díky němu se stává toto jídlo...
Teď si asi říkáte : "Veganské prosciutto??" "To bude zase další obarvená hmota, plná éček a názvů, které ani nevyslovím. " No tak tady Vás budu muset vyvést z omylu. Toto prosciutto je jiné. Chuťově je opravdu výborné, struktura je pevná a opravdu připomíná strukturu uzrálého salámu. Složení je neuvěřitelně jednoduché, srozumitelné a neschovává se...
Toto jídlo prostě a jednoduše chcete !!! Po prvním soustu ucítíte v ústech naprostý gastronomický orgasmus... a to vážně nepřeháním. Ta skvělá kombinace výrazného pesta, kde se pojí chuť kadeřávku, čerstvé bazalky, kvalitního olivového oleje a sušených rajčat, čerstvého osvěžujícího rajčatového salátu s kousky oliv a s naprosto famózním veganským...

Ten kdo mě sleduje déle, moc dobře ví, že mám ráda kompletní, plnohodnotná jídla. Ale musí být celkově kompletní. Nejen z výživového hlediska, ale i chuťově vyvážená a dotažená do toho tzv. wow efektu. Krásně naservírovaná a barevná. Až poté jsem naprosto spokojená. S tímto receptem jsem si trochu více hrála. Obsah surovin je obsáhlý a mohl by Vás...
Máte na zahradě velké množství cukety a nevíte co z ní pořád vařit? Cuketa nemusí být jen smažená nebo v buchtě. Můžete si z ní udělat zeleninový salát nebo tento nádherný a výtečný tataráček. Určitě se bude hodit jak na večeři, na snídani, tak i pro návštěvu jako jednohubka, dokonce i jako předkrm na oslavu. Je jemný, bez chilli, ale...
Quiche je sám o sobě v podstatě rychlý a na přípravu snadný koláč. No a když zaměníte typicky křehké těsto za tortillu, máte z toho naprosto jednoduchý recept. Tento cuketový quiche, díky své snadné přípravě a použitým surovinám, můžete úplně bez problému servírovat jak na snídani, tak klidně i na večeři. V receptu jsem použila silnou kombinaci...
U nás doma milujeme jídla ve stylu od každého něco. Takový styl budha bowl neboli u nás doma budha plate. Je to velice vděčný styl jídla. V podstatě nakrájíte kousky zeleniny (nejlépe se v těchto jídlech schovají zbytky neboli poslední kousky zeleniny, které Vám zbyly), naskládáte úhledně na talíř, doladíte dresinkem, který servírujete bokem v...
Nakládané tofu je naprosto skvělá věc. Jestliže jste milovníci nakládaných sýrů v oleji, je tento recept to pravé pro Vás. Hodí se servírované jen tak s bagetkou, na jednohubky nebo jako u nás doma do zeleninových salátů, které Vám ihned perfektně dochutí a Vy v podstatě nemusíte už nic přidávat. Upřímně, nakládané tofu je tak trochu návykové. U...
Na světě existují různé kombinace surovin, které když dáte dohromady, máte z toho rázem gastronomický zážitek. A přesně tak je to s kombinací rýže, cizrny, kari pasty, česneku, římského kmínu a čerstvého koriandru. Množství daných surovin tedy musí být vždy ve správném poměru, aby chuť byla vyvážená, ale určitě mi dáte za pravdu, že tato kombinace...
Přemýšlíte nad nějakým super snackem na oslavu? Nebo si chcete připravit něco, co zažene Vaši neutuchající chuť po něčem okouzlujícím? V tom případě už jen sjeďte dolů na recept a připravte si tento osvěžující a naprosto famózní chřestový tatarák. Tímto receptem okouzlíte nejen návštěvu, ale i Vaše chuťové pohárky. Recept není složitý, jen si s ním...
Sandwiche podle mně patří do skupiny rychlých, výtečných, kreativitě povolných a sexy vypadajících jídel. S tímto jídlem si můžete opravdu vyhrát a to samozřejmě nejen s použitými surovinami, ale i s jejich samotným vzhledem. Takže pokud hledáte jídlo, které má splňovat minimálně jednu z těchto věcí, jste tady správně :). Tento jarní sandwich není...
Pečený hermelín je poměrně dost známou pochoutkou. Pokud si pamatuji dobře, tak se vždy pekl v alobalu. Což nejenom, že není zrovna ekologické, ale ani se na povrchu nevytvoří příjemně upečená krustička. A my doma krustičky rádi:). Navíc ta výtečná chuť křupavého hermelínu společně se zapečenou marinádou z balzamikového octa, smíchaná s medem,...
Pokud nestíháte (což je v této hektické době úplně normální), tak se za to nemusíte vůbec stydět a přijdou Vám vhod takovéto rychlé recepty jako je tato plněná bageta. Pokud zvolíte správné složení a velikost, tak plněné bagety můžete klidně podávat i jako rychlý oběd. A nemyslete si, že u nás doma je stále navařeno. Někdy se stane, že vytáhnu...
Máte doma velkou úrodu rajčat všeho druhu? Chcete překvapit návštěvu něčím zajímavým a nebo donést na oslavu či piknik něco hodně dobrého? Nebo jen nevíte co zase udělat na večeři? Pokud jste si řekli alespoň v jednom případě ano, tak tento recept je ten pravý pro Vás. Nejen, že Vám pomůže částečně zpracovat přebytečná rajčata, úrodu bazalky, ale...
Pokud máte doma velkou úrodu cherry rajčátek a už nevíte co s nimi doma dělat, mám tady pro Vás snadný a rychlý recept na večeři, klidně i na pohoštění. Rajčátka se pěkně propečou společně s bylinkami a česnekem a společně s čerstvou bazalkou a olivami zajistí veškerou chuť. A ano, jestli máte rádi italskou kuchyni, tak víte, že její kombinace...
Slané záviny jsou velice rychlou volbou pro přípravu večeře, také se skvěle hodí na oslavy narozenin, výročí nebo když čekáte návštěvu. Dlouho jsem nemohla na českém trhu najít ke koupi listové těsto, které by vyhovovalo mému alternativnímu stylu stravování. Když si totiž přečtete složení listového těsta, myslím že se zhrozíte. Já jsem to svoje...