Těstoviny

 

Miluji kombinaci těstovin a jednoduchých, ale zato kvalitních a výrazných chutí. Proto kombinace těstovin a pesta je pro mě dokonalá kombinace. Když použijete kvalitní oleje, tak výroba pesta je snadná a překvapí Vás výsledná chuť . Od společnosti PÖDÖR můžete očekávat opravdu plnou chuť i barvu jejich olejů. Je snadné s nimi vykouzlit chutné...
Jedny z nejlepších jídel jsou těstoviny s výbornou rajčatovou omáčkou. Miluji na tom tu jednoduchost a tu správně vyváženou chuť, pokud tedy zvolíte kvalitní suroviny. Na tom nejvíce záleží u takto jednoduchých jídel, kde je použito málo surovin. A to se bavíme nejen o samotných rajčatech, ale i ořeších, použitému arašídovému oleji i samotném...
Není nic lepšího než domácí noky. A pokud si hlídáte přísun bílkovin, tak není nic lepšího než domácí tofu noky. Určitě jste tofu noky na mém blogu už viděli, akorát že jejich sladkou verzi. Toto je skoro obdobný recept, jen jsem do základního těsta přidala medvědí česnek, pažitku a černou sůl. A teď si zkuste představit tu kombinaci chutí, kde...
Někdy je zapotřebí vymyslet a uvařit rychlý, zdravý oběd. A podle mě těstoviny se zeleninovou omáčkou mezi takový oběd patří. I když je v receptu sýr a smetana, stále je to zdravé jídlo. A proč? V první řadě díky malému množství smetany a taky díky použití sójové smetany. Je jemná, není tak tučná, dodává nadýchanou strukturu pokrmu, je bohatá na...
Asijské nudle se zeleninou určitě všichni známe. Ta skvělá kombinace křupavé zeleniny, česneku, zázvoru, citrónové šťávy, sójové omáčky a chilli je lahodná. My u nás doma toto jídlo milujeme a to převážně v zimě. U tohoto receptu, se ale spíše zastavíme u náhražky masa, kterou jsem použila a tou je robi maso. Pro toho kdo robi nezná, zmiňme, že...
Lasagne se dají dělat snad z jakékoliv zeleniny. Můžou být masové či veganské. Myslím, že tady si Vaše fantazie může pohrát, jen si samozřejmě musíte dávat pozor na kombinace chutí. Nebudu Vám lhát, že tento recept není docela časově náročný, ale stojí to za to. Věřím, že se necháte přemluvit a alespoň jedenkrát v roce, na nějaký chladný podzimní...
Opravdu miluji jednoduchá a chuťově zajímavá jídla. A tato omáčka z pečené zeleniny je toho důkazem. Neexistuje snad nic jednoduššího, než všechno naházet do zapékací formy a pak to rozmixovat. Nebo snad znáte něco jednoduššího? Navíc ta skvělá kombinace chutí jemně spálené červené papriky s pečenými rajčaty a vegan feta sýrem, hmmm....úplně se mi...
Ten kdo má rád italskou kuchyni by se měl zastavit u tohoto receptu. V podstatě nejde o recept na noky nebo rajčatovou omáčku, ale především o recept na domácí seitan koule. Mě osobně kupovaný seitan nijak zvlášť nechutná a tak jsem začala experimentovat s domácí výrobou seitanu . Podle mě je nejjednodušší začít u ala italských koulí, protože se...
U nás doma absolutně zbožňujeme cuketu. Mohli bychom ji jíst každý den. Nicméně věřím, že nikoho nebaví jíst stále stejná jídla dokolečka, dokola. Ani my na tom nejsme jinak a proto se snažím vymýšlet nová jídla, chutě a kombinace. A takto v podstatě vznikl i tento recept. Hlavně je podle mě opravdu rychlý a jednoduchý. A pokud se zkombinuje...
Ultra lehký a rychlý recept na výbornou sýrovou omáčku bez použití mouky. Tento recept je nejen odlehčenou variantou na sýrovou omáčku, ale je skvělý i v tom, že můžete použít sýry jaké chcete nebo jak my tomu doma říkáme "poklidit lednici" a dát do ní zbytky rozdělaných sýrů :) . Doufám, že u Vás doma tento recept najde zalíbení...
Cuketa je opravdu kouzelná potravina. Dá se z ní vařit na slano i na sladko. Tuto omáčku u nás doma strašně milujeme a to nejen kvůli tomu, že jsme milovníci cukety, ale také proto, že tato omáčka je rychlá a snadná na přípravu a opravdu výborná. Věřím, že když jí vyzkoušíte tak tento recept zařadíte do Vašeho jídelníčku. :)
Seitan si můžete udělat klidně i sami doma. Není náročný na přípravu a suroviny na něj se už dají sehnat v každé zdravé výživě. Výhoda domácího seitanu je ta, že si můžete udělat jaký tvar chcete a dochutit i samotné těsto, dle druhu kuchyně. Seitan je jedna z možností jak vyřešit bílkoviny v jídle.
Chřest je zdravá a také velmi chutná surovina. Pěstuje se však pouze od dubna do konce června tak si ji nenechte v tomto období ujít.