Pesta

 

Na jaře je ta správná chvíle na kouzlení s pesty. Ne, že bych je nedělala v jakékoliv roční období, ale to jaro k té výrobě pesta jednoduše více láká. Takže další pesto do sbírky. Nádherná, jemná kombinace krémových kešu ořechů se špenátem a více výraznou bylinou, bazalkou. Vše doladíme kvalitním olivovým olejem a samozřejmě česnekem. Ten v...
Pesto, pesto, pesto... kouzelné jídlo. Souhlasíte? Že ne?... Je to velice vděčné jídlo, které se dá udělat téměř z jakékoliv natě, bylinky... Také v něm můžete ukrýt a jednoduše spotřebovat surovinu, která Vám už vadne v lednici. Když vše správně nachystáte, takové pesto Vám může v lednici vydržet i delší dobu a jednoduše s ním můžete doladit,...
K výrobě pesta není absolutně co dodat. Základ je vždy stejný. A to kvalitní ořechy, kvalitní olej, sůl a samozřejmě nějaká ta zelená bylina. Poté už můžete kouzlit a vymýšlet různé alternativy. Přidat jiné druhy ořechů, přidat orestované ořechy, kombinovat více zajímavých olejů nebo i kombinovat druhy různých bylin a surovin, dokonce i sýrů. Toto...
Já osobně miluji pesta. Dají se využívat na mnoho způsobů. Na těstoviny, na noky, do salátů, budha bowlů, na slané pečení např. do koláčů, slaných muffinů, ale i do pečiva namísto másla nebo nějakého nezdravého dresinku, který je plný majonézy. Nejenom že si odlehčíte jídlo o pár kalorií, ale také dostanete do těla vlákninu, vitamíny, minerály a...
Mrkvová nať je skvělá surovina, která byla v jednu chvíli odstraněna z našich jídelníčků. Dnes se ale snažíme ji navrátit do svých kuchyní a kouzlit z ní chutná jídla, která se budou objevovat vícekrát na našich jídelních stolech. Mrkvová nať má skvělou chuť, velké množství vitamínu C, železa, vápníku, posiluje imunitní systém, chrání Vaše tělo...
Pesta jsou skvělá záležitost na léto nebo když potřebujete spotřebovat uvadající natě. Jsou tak praktická, že je můžete dělat v podstatě z čehokoliv a i jejich použití je různorodé. Můžete je dát k těstovinám nebo do zeleninových salátů, těstovinových salátů, slaných koláčů, ale i do bagety namísto másla. A my si v tomto receptu ukážeme jak můžete...
Pesta jsou naprosto skvělá záležitost. Nejen, že jsou velice rychle připravena, můžete je dát k pečivu, těstovinám či do salátů, ale můžete je udělat téměř z čehokoliv. Klidně i z tzv. zbytků bylinek a natí. A jíst se dají v jakémkoliv ročním období. Petrželové pesto je snadné, je z jednoduchých surovin a jako každé pesto je naprosto skvělé :)...
Vždy, když začíná jaro, mám chuť na lehčí a svěží recepty. No a k nim patří samozřejmě čerstvá pesta. Toto pesto je opravdu jarní a to díky medvědímu česneku, který roste ve volné přírodě jen v tomto období. Kombinace s čerstvým špenátem je naprosto skvělá. Výroba pesta je velice jednoduchá a Vaše kreativita zde může růst. Kombinovat můžete téměř...