Rizota a zrnění

 

Když se řekne podzim, co Vás jako první napadne? Jaká vůně a chutě se Vám vybaví? Mě jako první napadne vzpomínka z dětství, kdy venku mrholilo, bylo zataženo a venkovní chlad se Vám prodíral přes všechny vrstvy oblečení až jste ho ucítili přímo na kostech. Když jste se zplna hrdla nadechli a ucítili jste studený vzduch smíchaný s vůní...
Bulgur určitě všichni znáte. Je to v podstatě namočená, záhy usušená a na různé velikosti nalámaná pšenice. Nejčastěji se používá ve velice známém a velice chutném salátu Tabouleh. Dále se používá do pokrmu zvaného Pilaf nebo na naplnění zeleniny. Dále se přidává do nádivek, karbanátků, polévek i různých salátů. Já bulgur velice ráda používám do...
Brokolice je opravdu velice kouzelná zelenina, převážně pro vegany. Obsahuje mnoho důležitých vitamínů jako jsou například vitamíny skupiny B, vitamín C a K. Co vegany každopádně nejvíce zajímá, jsou minerální látky jako je draslík, hořčík, železo a hlavně vápník. Toho vegani ve stravě moc nemají a měli by se na něj určitě soustředit a hledat...
Milovníci rýže a kokosu pozor!!! Tato naprosto skvělá rýže Vás okouzlí svojí nádhernou vůní po kokosu, která rozvoní Váš domov. Navíc ta vyvážená kombinace chilli papriček, sojové omáčky, arašídů, kari a kokosu je tak úchvatná, že Vaše chuťové pohárky budou tančit nadšením. A věřte mi, že tento recept nebudete dělat jen jednou. Pokud jste opravdu...
Máte rádi rizoto? Vyměňte rýži třeba za bulgur nebo pohanku jako my doma. Pohanka je velice zdravá a chutná potravina, neobsahuje lepek, takže ji mohou konzumovat i lidé trpící celiakií. Ma velký obsah rutinu, látky, která léčí problémy s cévami a křečovými žílami. Má jemně oříškovou chuť a příjemně ozvláštní Váš jídelní stůl. Tempeh můžete vyměnit...