Dezerty

 

Panna cotta... To je takový ten opravdu snadný, rychlý a osvěžující dezert, který si můžete v letních teplotách uvařit. Jde udělat na mnoho variant. Veganská i neveganská, bílá i barevná, ovocná i čokoládová.... Jednoduše co Vás napadne a na co máte zrovna chuť. Já jsem tuto panna cottu vymyslela ve spolupráci se společností RAINBOW PLANET, která...
Taky Vás nebaví zkoumat a luštit zadní stranu obalu od sušenek v jakémkoliv obchodě? Mě osobně to vážně nebaví a strašně mi vadí, jak moc je v módě palmový a palmojádrový tuk. Tento tuk najdete téměř v každé sladkosti. A protože jsem člověk docela tvrdohlaví a nebaví mě ztrácet čas v obchodě luštěním a překládáním ingrediencí, jsem si řekla, že...
Milovníci zajímavých a neotřelých chutí zpozorní a zastaví se u tohoto receptu na dýňové sušenky. Jejich zajímavá chuť spočívá v naprosté a harmonické kombinaci dýňového pyré a sladkých rozinek. Jemně příjemná chuť medu se pojí se štiplavým zázvorem, s osvěžující citrónovou šťávou a skořicí, která zahřeje celé naše tělo a provoní celý dům. Krásná...
Já prostě miluji zmrzlinu. V teplých dnech mě můžete potkat jen a pouze se zmrzlinou v ruce. Lidi co mě znají jsou docela v šoku, když mě vidí bez zmrzliny :)). Nejraději ze všech miluji černý rybíz a čokoládu. Tyto chutě se mi tedy s věkem mění, takže kdo ví jak to bude za pár let... No ale pokud jste...
Tento recept mě napadl, když food blog roku vyhlásil soutěž na téma slavnostní pokrm. Jednoduše jídlo, které udělá radost. Jakmile jsem si toto téma přečetla, vytvořila se mi v hlavě představa lahodné, temné koule v oparu tajemna. Jednoduše dezert, který na první pohled v člověku vyvolá pocit tajemného, ale zároveň neutuchajícího chtíče zkoumat....
Rebarbora v podstatě roste od jara do podzimu, ale její konzumace je velice časově omezena. Její řapíky se mohou konzumovat pouze přibližně od května do června. Poté již rebarbora obsahuje velké množství kyseliny šťavelové a ta je ve velkém množství pro náš organismus nežádoucí. Konzumaci rebarbory by měly zvážit i těhotné ženy, děti, lidé mající...
Přemýšlíte nad nějakou dobrotou, která potěší nejen Vaše chuťové pohárky, ale i zrak? Nebo chcete někomu udělat radost? Tak či tak, tento recept je jak pro mlsaly, tak i pro estéty. Navíc jako vždy je to zdravější varianta mlsání a recept taky není úplně nejtěžší. Největší plus ale tento recept má v tom, jakou má úžasnou kombinaci chutí. Možná se...
Pečená müsli srdíčka jsou skvělou a zdravou alternativou k mlsání sladkostí. Jejich příprava je snadná, rychlá a udělat je můžete v podstatě z čehokoliv co máte zrovna doma. A rozhodně se vyplatí i po finanční stránce. No není to skvělá kombinace? Zdravé, člověk neutratí tolik peněz a ještě uděláte radost své drahé polovičce. Protože i tento dezert...
Opilé třešně. Znáte toto slovní spojení? Určitě ano. Jsou to v podstatě čerstvé třešně naložené v alkoholu. Já osobně je doma nedělám, ale mám strašně úžasnou kamarádku Marcelku, která tuto dobrůtku dělá a letos mi jich donesla docela hodně. No a jakmile jsem ty třešně držela v ruce, ihned jsem si k nim představila kombinaci chutí jemného...
Když mi někdo řekne kombinaci slov jako je čokoláda, káva whiskey, lískové oříšky a šlehačka, ihned se mi v ústech sbíhají sliny. A úplně stejně jako malé dítě jsem natěšená a zvědavá co se z těchto surovin vyklube za dobrotu. A jak je to u Vás? Probouzí se u Vás zvědavost u kombinace těchto slov? Můžu Vás ujistit, že...
Snad všichni milujeme cookies. A co takhle si doma upéct tyto populární sušenky ve veganské verzi a bez lepku? Jak už víte, tak mám ráda jednoduché a rychlé recepty. Navíc jsem v receptu použila pyré z dýně, které cookies udělá pěkně vláčné, máslo je zde veganské a bez palmového oleje. Místo mouky jsem použila pomleté ořechy a quinoovou mouku,...
Sladkého není nikdy dost. Nebo to tak nemáte? U nás doma milujeme sladké a pokud mě sledujete už déle, tak víte, že v kuchyni nepoužívám moc velké množství sladidel, bílý cukr už vůbec ne a bílá mouka se u mě také objeví zřídka kdy. A není nic lepšího, než mlsat zdravěji. A cheesecake mezi zdravější sladkosti patří. Sám o...
Snadné, rychlé, velice chutné a roztomilé na pohled. Toto přesně vystihuje tento dezert. Navíc, co jiného si může člověk představit pod pojmem podzimní dezert, než pečené jablko, s jemně kyselkavou chutí citrónu, pečených vlašských ořechů a to vše podtrhnuté vůní skořice a badyánu. To je prostě to podzimní potěšení. Navíc do výroby tohoto dezertu...
Podzim je jeden z ročních období, který mám opravdu ráda. Sice mi dost vadí zkracování dne a tím pádem dřívější tma. Zato nám podzim nabízí nádherné barvy, které jsou všude kolem nás, ta kombinace zelené, červené a oranžové je prostě okouzlující. A dalším plusem je sklizeň celoročního pěstování. Opět nám příroda nabízí obrovské spektrum surovin a...
Jak už jsem několikrát psala, u nás doma milujeme sladké. A když pořád hřešíte nějakou sladkostí, tak časem začnete uvažovat o zdravějších dezertech. No a raw dezerty mezi ně patří, pokud tedy nesníte celý dort najednou:). Já osobně raw dezerty miluji a to kvůli rychlosti jejich přípravy, jednoduchosti, zachování veškerých živin používaných surovin...
Když máte zahradu s ovocnými stromy a keři nebo když máte kolem sebe naprosto úžasné lidi, kteří Vám donesou po košíkách svoji letošní úrodu, nezbývá Vám nic jiného než si upéct něco dobrého a sladkého. U nás doma jsme obrovští milovníci sladkých dezertů, takže nám vůbec nevadí, že dostaneme velký košík hrušek, jablek, ringlí, borůvek .... no...
Galetka je v podstatě koláč, který se nepeče ve formě, ale na plechu, kde jsou okraje přeloženy směrem dovnitř. Její náplň může být slaná nebo sladká. Těsto se používá takové, na jaké jste zvyklí na klasické koláče. Zde je pouze změna v tom, že je tento recept opět upravený mému způsobu stravování, takže je veganský a bez palmového tuku....
Panna cotta je italský dezert, který zřejmě znáte. Je to v podstatě svařená smetana. Podává se vychlazená a proto je vhodným dezertem na teplé počasí. Příjemně osvěží a pokud použijete zajímavé kombinace chutí, tak i potěší chuťové pohárky. Tento recept je upravený do veganské verze, kde jsem použila kokosové mléko a zkombinovala s jahodami,...
Rebarbora čili Reveň kadeřavá je v podstatě zelenina, která je bohatá na vitamín C a K. Pokud ji neznáte, tak u této rostliny se konzumují jen řapíky a to pouze tepelně zpracované, nikdy ne syrové. Sezóna kdy můžeme rebarboru jíst je docela krátká a trvá zhruba dva měsíce. Používá se na výrobu marmelád, džemů, kompotů, náplní do buchet a...
Raw dezerty jsou tím nejlepším mlsáním, které můžeme dopřát svému tělu i mysli. Tento recept je opravdu rychlý, snadný a ta kombinace chutí je naprosto výborná. Navíc v něm najdeme nepražené kakaové boby, které mají vysoký obsah antioxidantů a spousty minerálních látek - železo, hořčík, zinek, mangan a vitamín C a také skupinu vitamínů B. Pokud...
Jednoduchý dortík s ovocem. Přesně se hodí na jaro, když Vás honí mlsná a chcete něco jednoduchého, rychlého a tak trochu klasiku. Je 100 % veganský, ale na chuti mu to určitě neubírá. Kdo nezkusí, tak nezjistí:). Ovoce použijte jaké chcete, já jsem měla neuvěřitelnou chuť na sterilované mandarinky. Ani nevím proč. Asi nějaká vzpomínka z dětství :)...
Jste milovníci máku? U nás doma ho naprosto zbožňujeme. V tomto receptu najdete zdravé cukry, výživné ořechy, zdraví prospěšné ovesné vločky a již zmíněný výtečný mák. Je to rychlý, snadný recept, který se hodí vždy když Vás honí mlsná a nechcete mít velké výčitky svědomí. :) Navíc veškerá jídla připravovaná raw způsobem si zachovávají veškeré...
Jsem opravdu velký milovník sladkého a jestě víc zbožňuji zkoumání chutí a jejich vzájemné kombinace. V tomto receptu jsou důležitou a výraznou surovinou opražené mandle a dýňová semínka, která mají výraznou chuť. Tu ucítíte hned na začátku a postupně se zkloubí s jemně sladkou chutí sušeného ovoce. Hmmm ... Tyto tyčinky jsou opravdu dobré, plné...
Opravdu zdravá a osvěžující verze domácí zmrzliny. V receptu není ani zrnko přidaného cukru. Tento recept je pro milovníky svěžích a jemně kyselejších chutí. Pokud máte rádi hodně sladké tak si do receptu přidejte libovolné sladidlo.