Nejnovější články na blogu

Přečtěte si, nové recepty ... 

Veškeré dezerty do sklenice, jsou tzv. snadné dezerty, které zvládne naprosto každý. Jsou vhodné pro lidi, kteří neumí moc péct korpusy, zákusky. Pro ty, kteří neumí vyšlehat krém do správné kontistence a hustoty. A dokonce i pro ty, kteří nemají moc velký cit pro estetiku a dekorování. S dezertem do sklenice zachráníte jakoukoliv situaci. Přijde...
Už od dětství nijak zvlášť plněné papriky nemusím. A už vůbec ne v kombinaci s rajskou omáčkou a knedlíkem. To se mi ihned vybaví sladká červená věc s mastným něčím... No asi nějaké trauma ze školní jídelny nebo tak. Každopádně se snažím držet pravidla, že každý rok ochutnám nějaké jídlo či surovinu, kterou jsem dřív nejedla. Věkem se totiž mění...
Tento recept vznikl úplnou náhodou už minulý rok. Ale osobně mohu říci, že to byl velice příjemný omyl. Možná se Vám bude zdát zvláštní kombinace dýně, rýže a kokosového mléka, ale s upřímným srdcem mohu sdělit, že ta kombinace je naprosto kouzelná. Je to skvělý podzimní recept na sladkou snídani, která Vás v chladném ránu zahřeje a také zasytí....
Hledáte další inspiraci na snadnou snídani ze sezónní zeleniny? Tak se pozastavte u tohoto receptu. V tomto receptu jsem využila rajčata, cuketu a papriku. Tu určitě každý máte doma nebo velice snadno seženete v obchodě i u svého farmáře. No a aby to nebyla taková nuda, přidala jsem velice oblíbenou dvojici a to je sýr a ořechy. O zbytek se...
Podzimní zeleninové saláty jsou opravdu kouzelné. Část surovin je tepelně zpracovaná a část je ve své přirozené podobě. Kombinace upečených batátů s křupající červenou cibulkou a paprikou je naprosto lahodná. Jídlo není na zkus nudné a mdlé, vždy cítíte na zkus měkkou ale i tvrdou zeleninu. Tento salát je plný vitamínů, minerálů a zajímavých chutí....
Toto jídlo sice není veganské, ale jak tak jednoduché a lahodné, že stojí za hřích. Miluji toto období dýní. Je to levná surovina, lokální a navíc se z ní dá uvařit snad cokoliv. Buchta, chleba, omáčka, polévka, sladký krém, cheesecake atd... Dokonce i lahodné noky, které ozvláštní Váš jídelní stůl. Jestliže jste milovníci knedlíků a ještě jste...
Bramboráčky všichni známe. Pojďte si vyzkoušet novou verzi tohoto velice známého a řekla bych, že i velice oblíbeného jídla. Když tak přemýšlím, myslím si, že bramboráčky jsme dělávali doma především na konci léta a na podzim. Bylo to, a za mě i stále je, vděčné jídlo a hlavně jídlo, které se dalo udělat z ingrediencí, které najdete vždy doma. Já...
Opět další recept na dýňovou polévku. Tentokrát s kombinací pečených sladkých batátů a máslovými fazolemi. Jen si zkuste představit tu nádhernou kombinaci těchto tří základních surovin, doplněných výrazným kořením v kombinaci s kari, které má to kouzlo Vás krásně zahřát a to vše je pak zjemněno mandlovou smetanou. Samozřejmě bych to nebyla já,...