Přílohy

 

Jaká je Vaše nejoblíbenější příloha? Moje s největší pravděpodobností budou brambory na všechny způsoby. Na podzim miluji pečené brambory samotné, se zeleninou nebo zapečené na tzv. francouzský způsob. V létě mám nejraději bramborovou kaši a nové brambory jen tak s vegan máslem a pažitkou. V zimě různé kombinace bramborových salátů s vegan...
Milujete bramborové saláty, ale majonéza Vás po zimě moc neláká nebo si hlídáte štíhlou linii? V tom případě je tento recept pro Vás ten pravý. Není totiž nad to dát si na jaře osvěžující bramborový salát, který Vás svojí lehkou chutí spíše nakopne, než majonézový salát, po kterém se cítíte těžcí a unavení. U nás doma je takovým milovníkem...
Miluji kynuté placky. Převážně v chladném počasí. Ihned mě to vrátí do dětství, kdy babička dělala bramborové i další různé placky na kamnech na dvoře. Vedle toho se od rána vařil vývar nebo nějaký guláš. Okolo padalo listí z vlašáku a z hroznového vína, mráz jemně zebal do tváří a prstíků a sluneční paprsky se prodíraly ven. Jeeee....no je...
Určitě všichni znáte návykovou a už hodně ohranou kombinaci hamburgeru a hranolek. Tak já mám pro Vás novou závislost. Tyto naprosto famózní kukuřičná žebírka jsou luxusní jak sama o sobě, tak i v naprosté harmonii zkombinovaná se sendvičem. A s jakým jiným, než s mexickým sendvičem, kde se snoubí chutě avokáda, rajčete, chilli, sýra. K tomu prostě...
Tento salát je jako stvořený jak pro milovníky bramborových salátů, tak i pro milovníky zeleninových salátů. V podstatě je to takový recept dva v jednom. Můžete ho servírovat jako lehký přílohový salát bez majonézy např. k veganskému řízku, k vegan karbanátkům. Nebo ho můžete úplně bez problémů servírovat jako letní zeleninový večerní salát s...
Naan je, jak mnozí víte, kvasnicový plochý chléb, pečený v troubě zvané tandoori. Tuto pec doma nemám, takže si musím vystačit s horkou pánví. I tak je však výsledný naan z pánve moc dobrý. Je možné, že Vás překvapí tato kombinace naanu s černuchou a fenyklem. Tu jsem objevila na dovolené ve Španělsku, kde jsme navštívili místní indickou restauraci...

Roti placky

21.11.2022
Roti placky mnozí z vás určitě znáte. Pochází z Indie a je to v podstatě taková rychlá a snadná alternativa k našemu pečivu. Jejím základem je celozrnná pšeničná mouka a voda. Existuje i více možností výroby těchto placek a to například z kukuřičné, jáhlové či rýžové mouky. Pokud však absolutně nestíháte a potřebujete narychlo udělat večeři, tak...
Bramborovou kaši si můžete upravovat různými způsoby. A to tak, že tam přidáte hrášek nebo mrkev, dýni, petržel, mix zeleniny, semínka nebo jak je v tomto receptu tak i celer. Ten kdo tuto variantu zná, tak mi dá za pravdu, že celer nepřebíjí chuť bramborové kaše, ba naopak ji krásně ozvláštní. A ten kdo tuto variantu nezná a rád...
Jak všichni víte, tak není třeba aby bramborový salát obsahoval majonézu nebo bílý jogurt. A v tomto receptu to není jinak. Zálivka do tohoto salátu je složena z citrónu a olivového oleje, takže je příjemná a lehká. V tomto salátu jsou navíc použity tři druhy čerstvých bylinek. Tato kombinace chutí je okouzlující a Vaše chuťové pohárky budou tančit...
Často říkám, že moje recepty jsou snadné a rychlé. Ale ono to v podstatě tak je. Když si přečtete použité suroviny v tomto receptu, zjistíte, že jich tam moc není. A proč? Protože uzený tempeh je už sám osobě ochucený, takže pokud ho přidáváte do jakéhokoliv jídla, tak víte, že už nemusíte moc dochucovat. Je tedy pravda, že u...
Noky nejsou úplně tou nejzdravější přílohou. Ale když si budeme neustále něco zakazovat, tím více po tom budeme toužit. Proto je lepší si někdy zahřešit. A když už hřešíme tak ať to stojí za to, ne? Nemusíme jíst stále pouze klasické bramborové noky. Proto vyzkoušejte tyto z batátů. Jsou hezky barevné a příjemně nasládlé. Kombinací sladké batátové...
Tento recept na rýži je jemně zdlouhavý a přijde Vám možná trochu komplikovaný. Ale pokud nemáte doma rýžovar, tak je tato příprava rýže ideální. Jakmile si tento recept osaháte, nepřijde Vám vůbec složitý a věřte, že jakmile ochutnáte, jinak už rýži připravovat nebudete.