Kukuřičná pikantní žebírka
Určitě všichni znáte návykovou a už hodně ohranou kombinaci hamburgeru a hranolek. Tak já mám pro Vás novou závislost. Tyto naprosto famózní kukuřičná žebírka jsou luxusní jak sama o sobě, tak i v naprosté harmonii zkombinovaná se sendvičem. A s jakým jiným, než s mexickým sendvičem, kde se snoubí chutě avokáda, rajčete, chilli, sýra. K tomu prostě neodmyslitelně sedí kukuřice. Kukuřice, která je sama jemně ochucená čerstvým koriandrem a chilli papričkou. To prostě musíte zkusit . Samozřejmě si tento recept můžete ochutit tak, jak jen zrovna chcete. Nemáte rádi chilli a koriandr? No tak to vůbec nevadí. Udělejte si směs třeného osoleného másla s česnekem a pažitkou. Upečená žebírka pak tímto máslem potřete a máte úplně jinou kombinaci. A klidně bych je podávala k sýrovému sendviči. ;)) Nebo jen tak samotné. hmmm....už mi tečou sliny :))
SUROVINY:
- 2 ks kukuřičných klasů
- 15 g citrónové šťávy
- 40 g rostlinného oleje
- 1,5 čajové lžičky mexického koření / vašeho oblíbeného
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky medu
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
Na dokončení :
- Červená chilli paprička
- Čerstvý koriandr
POSTUP :
V první řadě si v malé misce připravíme dresink. Veškeré koření, olej, med, citrónovou šťávu, sůl a pepř vyšleháme.
Nyní rozpálíme troubu na 200°C a nachystáme si hluboký plech s pečicí fólií.
Syrové kukuřičné klasy oloupeme a rozpůlíme vertikálně. Poté každou polovinu rozpůlíme podélně a tyto čtvrtiny rozřízneme podélně na další cca 4 části. Vzniknou nám pásky nebo tzv. tvar žebírek.
Jakmile máme nakrájené všechny klasy, vložíme do hluboké mísy, polijeme připraveným dresinkem a za pomoci rukou promícháme.
Vložíme na plech a pečeme cca 25 – 30 minut do změknutí. Jakmile kukuřice sem tam začne tmavnout, máme hotovou.
Přendáme na talíř a posypeme nasekanou chilli papričkou a nasekaným koriandrem. Přeji dobrou chuť