Dezert s mangovo rebarborovou zmrzlinou
Já prostě miluji zmrzlinu. V teplých dnech mě můžete potkat jen a pouze se zmrzlinou v ruce. Lidi co mě znají jsou docela v šoku, když mě vidí bez zmrzliny :)). Nejraději ze všech miluji černý rybíz a čokoládu. Tyto chutě se mi tedy s věkem mění, takže kdo ví jak to bude za pár let... No ale pokud jste milovníkem nějakého jídla, není nad to si ho vyrábět doma. A to z mnoha důvodů. Např. víte jaké suroviny používáte, ale můžete si i vytvářet svoje neotřelé kombinace. Jako je tato naprosto famózní kombinace zelené rebarbory a manga. Mango má krásnou jemnou strukturu, výraznou sladkou chuť. Rebarbora má zase nádhernou zelenou barvu a kyselý podtón. A tyto chutě v podstatě opakujeme i s dalšími surovinami. Veganská zakysaná smetana nám dodá nejen na jemnosti, ale i kyselkavou chuť a veganské kokosové kondenzované mléko sladkost i krémovou strukturu. A to je vše... smícháte a pro milovníky zajímavých chutí přidáte ještě kardamom a máte za pár okamžiků jednoduchou, ale za to neotřelou, výbornou zmrzlinu ;)). Tak zaskočte do své kuchyně a povolte uzdu svojí fantazii:)).
SUROVINY :
Zmrzlina :
- 240 g zelené rebarbory
- 100 g zmrzlého mangové pyré
- 150 g veganského kokosového kondenzovaného mléka
- 85 g veganské zakysané smetany Dr. Oetker
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 1/2 čajové lžičky kardamomu (nemusí být)
- Voda na podlití
Na dokončení :
- 2 sklenice
- Piškoty
- 1 ks Tchibo – Mazagrande Forte
POSTUP
:
Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na kostečky a dáme vařit s trochou vody. Jakmile rebarbora změkne, dáme ji stranou vychladnout. Poté ji rozmixujeme na kaši tyčovým mixérem.
Do misky vložíme zmražené mangové pyré, zakysanou smetanu, kokosové kondenzované mléko, vychladlou rebarboru a šleháme cca 2 minuty. Ochutnáme a doladíme dle své chuti citrónovou šťávou, a jestli máte rádi zajímavé chutě, přidejte kardamom. Poté znovu šleháme cca 2 minutky.
Poté přemístíme do silikonových formiček, misky a dáme do mrazáku.
Druhý den si na polovinu svaříme v rendlíku nápoj Mazagrande Forte. Do skleniček na dno si nalámeme piškoty, polijeme studeným svařeným nápojem, nahoru vložíme zmrzlinu, ozdobíme veganskou zakysanou smetanou a čerstvou mátou.
A Já Vám přeji dobrou chuť.