Veganský dýňový cheesecake do sklenice
Veškeré dezerty do sklenice, jsou tzv. snadné dezerty, které zvládne naprosto každý. Jsou vhodné pro lidi, kteří neumí moc péct korpusy, zákusky. Pro ty, kteří neumí vyšlehat krém do správné kontistence a hustoty. A dokonce i pro ty, kteří nemají moc velký cit pro estetiku a dekorování. S dezertem do sklenice zachráníte jakoukoliv situaci. Přijde nečekaně návštěva? Dezert do sklenice. Zapomněli jste připravit sladkost na oslavu? Dezert do sklenice. Nejste moc šikovní cukráři? Ha....opět vyhrává dezert do sklenice. Takhle bychom mohli pokračovat dlouho. Co je ale ještě skvělé na tomto dezertu je jeho skvělá kombinace chutí. Dýňové pyré ochucené podzimním kořením zjemněné silken tofu. Sladkou chuť nám dodají rozdrcené Lotus sušenky a pro větší gurmány vše ještě doplníme rumem. Nakonec jen vše doladíme např. zbytkem rozdrcených sušenek nebo skořicí a pár kousky mučenky. No a na světě máte skvělý a jednoduchý dezert plný podzimních chutí ;))
Počet porcí : 4 skleničky
SUROVINY :
Na krém :
- 500 g bílého soft light tofu
- 380 g dýňového pyré
- 85 g agáve sirupu
- 2 čajové lžičky mleté skořice
- 46 g citrónové šťávy
- Citrónová kůra z 1 ks citrónu
- 20 g skořicového cukru - nemusí být
- Špetka soli
Na dokončení :
- 150 - 200 g lotus sušenek
- Rum dle chuti
- 8 ks Physalis na ozdobu
POSTUP :
Pokud nemáte dýňové pyré, dejte si vařit dýni hokaido / máslovou s trochou vody a poté rozmixujte tyčovým mixérem.
Do výkonného mixéru (zvládne to i tyčový) vložíme všechny suroviny a rozmixujeme na hladko. Doladíme chuť skořicí, citrónovou šťávou a sladidlem. Poté dáme do lednice.
Mezitím si nachystáme sklenice, nadrtíme sušenky a opláchneme ovoce.
No a můžeme plnit. Na dno sklenice vložíme cca 1 - 2polévkové lžíce sušenek, polijeme je jednou malou lžičkou rumu, vložíme krém a stále opakujeme. Jako poslední by nám měl vyjít krém. Jakmile je sklenice naplněná, můžeme vrch posypat skořicí, sušenkami a ozdobit pár kousky mochyně. A já Vám přeji dobrou chuť.