Cuketový tataráček s pistáciemi
Máte na zahradě velké množství cukety a nevíte co z ní pořád vařit? Cuketa nemusí být jen smažená nebo v buchtě. Můžete si z ní udělat zeleninový salát nebo tento nádherný a výtečný tataráček. Určitě se bude hodit jak na večeři, na snídani, tak i pro návštěvu jako jednohubka, dokonce i jako předkrm na oslavu. Je jemný, bez chilli, ale samozřejmě pokud jste milovníci pálivého, přidejte do receptu čerstvou chilli papričku. Díky sladké sterilované kukuřici se zavděčíte i dětem. Abych to jednoduše shrnula: Cuketový tataráček s pistáciemi je snadný, rychlý recept, kterým se zavděčíte jakékoliv věkové kategorii a dokonce má několik způsobů servírování. Takže dokonalé jídlo samo o sobě.... :))

Počet porcí : 2 větší porce
SUROVINY :
- 1 ks zralého avokáda
- 50 g cukety
- 50 g okurky
- 60 g sterilované kukuřice
- 30 g oloupaných pistácií
- 15 g červené cibule
- 2 čajové lžičky šťávy z kukuřice
- 1 čajová lžička avokádového oleje
- 1 polévková lžíce petrželové nati
- Šťáva z 1/2 limetky
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
Na ozdobu :
- Plátky cukety
- Hráškové klíčky
- Mix salátů
- Sterilovaná kukuřice
- Oloupané pistácie
- Avokádový / chilli olej
POSTUP :
Do jedné misky si nakrájíme najemno červenou cibuli a petrželovou nať. Cuketu a okurek nakrájíme na malé kostečky a přidáme do misky i s kukuřicí. V druhé misce si rozmačkáme vidličkou avokádo, zakapeme limetkovou šťávou, šťávou z kukuřice, olejem, osolíme, opepříme a důkladně zamícháme. Nakrájenou zeleninu přidáme k rozmačkanému avokádu, zamícháme a doladíme solí, pepřem, limetkou. Přidáme nasekané pistácie.
Nyní si na talířek nachystáme zeleninu. Do půl kruhu
vložíme zatočenou cuketu a kolem ní hala bala nasypeme směs zeleniny, ozdobíme
kukuřicí a pistáciemi. Jemně zakapeme avokádovým / chilli olejem. Avokádový
tataráček je nejlepší vytvarovat podle kulaté formy. Povrch ozdobíme nasekanými
pistáciemi. Podávejte s bagetou a já Vám přeji dobrou chuť.