Parmazánové bake rolls
II VEGAN II
Další snadné mlsání, které si můžete udělat doma. Už jsem Vám ukazovala jak si udělat domácí BBQ bake rolls a tady si můžete vyzkoušet udělat veganské parmazánové bake rolls. V podstatě si doma můžete udělat jakékoliv bake rolls co Vás napadnou. Je to opět jídlo, které je vhodné pro lidi co mají rádi slané pochutiny a také pro lidi co neradi plýtvají jídlem. Protože na tyto bake rolls jsou vhodné staré rohlíky. No a jak takové bake rolls využít? Nečekaná návštěva, oslavy narozenin, pikniky, filmový večer atd.... :)))
SUROVINY :
- 2, 5 polévkových lžic vegan sypkého parmazánu
- 4-5 polévkových lžic rostlinného oleje
- 2 ks staršího rohlíku
POSTUP :
Máme dvě možnosti jak bake rolls připravit.
Dva až tři dny staré rohlíky nakrájíme na tenká kolečka. V míse si smícháme všechny ingredience a důkladně promícháme. Nachystáme si plech vystlaný pečicím papírem či fólií a troubu nastavíme na 200°C. Plátky rohlíku namáčíme v připravené směsi a skládáme na plech vystlaný pečicím papírem. V tom případě Vám toto množství vydrží cca na jeden rohlík a bake rolls budou velice mastné.
Druhá možnost je taková, že tyto plátky rohlíku lehce potřeme či pokapeme rostlinným olejem a až poté posypeme veganským sypkým parmazánem. Důkladně prsty promícháme a rovnoměrně rozdělíme na plechu. Tato varianta je zdravější, protože je tam méně tuku. Jakou variantu si zvolíte, ale nechám na Vás. Někdo má rád mastnější varianty.
Pečeme v troubě na 200°C cca 5 - 15 minut. Záleží na Vaší troubě a způsobu přípravy viz výše. Hotové bake rolls poznáte tak, že jsou křupavé a jemně zlatavé.
Poté vyndáme plech a necháme chvíli zchladnout a já Vám přeji dobrou chuť.