Perníkové kuličky s lotus sušenkami

10.12.2025
II VEGAN II
Máte rádi chuť perníčků, ale nechce se Vám je péct nebo je už je nestíháte upéct do Vánoc tak, aby Vám krásně změkly? Tak to jste u tohoto receptu správně. Je to totiž takový ten můj klasický snadný recept, který zvládnete i s dětmi. Tyto kuličky můžete udělat na poslední chvíli před Vánocemi a skladovat se dají v lednici i týdny. Jsou lehce zdravější, protože obsahují z větší části ořechy a slazené jsou samotnými lotus sušenkami a datlovou pastou. Jestliže nemáte stejné koření jako je uvedeno v surovinách, nevadí, můžete ho nahradit malým množstvím perníkového koření, lehkým množstvím sušeného zázvoru a skořice. Takže vyzkoušejte, ochutnejte a pokud Vám tento recept kápne do Vašich chuťových pohárků, tak si ho nezapomeňte uložit :))

Počet porcí : cca 22 kuliček

SUROVINY :

  • 80 g rozdrcených lotus sušenek +cca 20g na obalování
  • 25 g kokosového tuku
  • 80 g arašídového másla
  • 50 g datlové pasty
  • 30 g kešu ořechů
  • 20 g arašídů
  • 50 g lotus krému
  • 3 polévkové lžíce rumu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lžička koření pumpkin spice
  • Špetka soli
Perníkové kuličky s lotus sušenkami
Perníkové kuličky s lotus sušenkami

POSTUP :

Postup je velice snadný,

Pokud nemáte už rozdrcené lotus sušenky, začněte s nimi a cca 20 g si dejte stranou na obalování samotných kuliček.

Pokud máme lotus sušenky již rozdrcené, vezmeme si mixér a jako první si rozmixujeme ořechy. Poté přidáme všechny ostatní suroviny a mixujeme do té doby, dokud není směs kompaktní.

Hotové těsto přendáme do misky a jdeme tvořit přibližně stejné kuličky, které ihned vyválíme v lotus sušenkách.

Skladujeme klasicky v uzavřené krabičce v lednici a já Vám přeji dobrou chuť