Fazolovo chedarová salsa s nachos
05.09.2024
Hledáte inspiraci na nějakou chuťovku na cesty, která potěší jak dospělé, tak i děti? Navíc to bude něco rychlého a snadného na přípravu a dodá Vám to potřebnou energii, kterou můžete rychle ztratit? Tak přesně tato fazolovo chedarová salsa s nachos je ta správná volba. Nachos si jednoduše můžete udělat i doma z tortil nebo si to můžete usnadnit tak jako já a koupit si je rovnou v obchodě. No a salsa? Tak tady Vám stačí pár ingrediencí a výkonný mixér. Fazole v tomto receptu hrají hlavní roli v příjmu bílkovin, aby toto jídlo bylo i nějak výživné, ale hlavně nám celou salsu odlehčí a našlehají. Chedar nám dodá svoji atypickou chuť a vše skvěle spojí. Při servírování pro dospělé bych se nebála použít jalapenos a koriandr. U dětí bych zvolila jen zavařenou papriku či nepálivé kozí rohy a třeba petrželovou nať. Poté již jen dáte do uzavíratelných krabiček, misek, ozdobíte, otevřete balení nachos a můžete si užívat toto snadné naprosto kouzelné jídlo.
SUROVINY :
- 240 g chedaru
- 480 g sterilovaných máslových fazolí
- 40 g zavařených kozích rohů / 15 g jalapenos
- 160 g rostlinného mléka
- 2 zarovnané čajové lžičky uzené papriky
- 2 čajové lžičky sušeného česneku
- Špetka chilli / pálivé papriky
- Pepř dle chuti
- Balíček nachos
POSTUP :
Do vysokého hrnce dáme rostlinné mléko, nastrouhaný sýr a na nízké teplotě necháme vše spojit a sýr rozpustit. Do výkonného mixéru vložíme propláchnuté fazole, dvě kostky ledu, nakrájené zavařené kozí rohy a rozmixujeme do hladka.
Jakmile je sýr rozpuštěný, stáhneme z plotny, přidáme sušený česnek, uzenou papriku, pálivou papriku, zamícháme a vložíme k fazolím. Ihned začneme mixovat ve výkonném mixéru ať se vše spojí.
Nyní jen doladíme chuť pepřem a popřípadě šťávou ze zavařených rohů a chilli. Přendáme do misky a podáváme s nachos nebo tyčinkami a já Vám přeji dobrou chuť