Hráškové pesto s medvědím česnekem

07.05.2025
II VEGETARIAN II
Sezóna medvědího česneku není úplně dlouhá, ale také není úplně krátká na to, abyste uvařili všechny recepty, které znáte a nevěděli co dál vařit. Proto je tu další recept do sbírky ze sezónního medvědího česneku a hrášku. Toto pesto je velice hutné a chuťově sladěné. Ona totiž kombinace hrášku, medvědího česneku a jemného medového octa od PÖDÖRU k sobě jednoduše jde. A když to zkombinujete s lehce omaštěnou topinkou a klidně i s nějakým kvalitním, oblíbeným sýrem, máte naprosto skvělý snack, večeři nebo pohoštění pro návštěvu. Jediné co musíte mít na paměti u tohoto pesta je, že se musí sníst tentýž den kdy je připraveno. Ale můžete mi věřit, že až tak velký problém to není:)... Já osobně totiž preferuji místo másla a kupovaných pomazánek čerstvě udělané pesto. Vyzkoušejte sami a uvidíte, jaká je to lahoda :))

SUROVINY :

  • 30 g kešu ořechů
  • 30 g medvědího česneku
  • 10 g petrželové nati
  • 60 g čerstvého / mraženého hrášku
  • 40 ml olivového oleje
  • 1 polévková lžíce medového octa od PÖDÖR
  • Sůl a pepř dle chuti

POSTUP :

Pokud nemáme čerstvý hrášek, ale mražený, dáme ho na chvíli do horké vody a poté ihned zchladíme.

Do výkonného mixéru vložíme jako první kešu ořechy a rozmixujeme je na hladko. Poté přidáme medvědí česnek, petrželovou nať, hrášek, olivový olej a vše rozmixujeme. Až nyní jdeme doladit chuť medovým octem od společnosti PÖDÖR, osolíme a opepříme dle chuti.

Takto připravené pesto sníme nejlépe tentýž den. Přendáme ho do misky a servírujeme nejlépe s rozpečeným tmavých chlebem. Toto pesto lze přidat (v řidší podobě - na zředění přidáte více olivového oleje) do bramborových salátů, zeleninových salátů nebo lze použít i ke grilované zelenině atd….Využití je opravdu velké a já Vám přeji dobrou chuť