Hráškovo – pažitková pomazánka 
			            II VEGAN II
Tato pomazánka je z 90 % z čerstvých surovin. Hrášek má příjemně výraznou chuť, která přebije téměř všechny ostatní, takže se nemusíte bát, že v ní ucítíte petrželový kořen. I když je velice zdravá, moc lidí chuť petržele nemusí. Tady se pěkně schová za ostatní výrazné suroviny.
- 100 g čerstvého hrášku
 - 50 g jarní cibulky
 - 80 g čerstvé petržele
 - 100 g silken tofu
 - větší svazek pažitky
 - 1 lžička citrónové šťávy
 - černá sůl podle chuti
 - pepř podle chuti
 
POSTUP :
Petržel očistíme a veškerou zeleninu a bylinky si omyjeme.
Očištěnou petržel nastrouháme na jemno do mísy. Spodní část jarní cibulky nakrájíme na jemno a přidáme k petrželi.
Zelenou část jarní cibulky nasekáme a dáme do mixéru, kam přidáme i hrášek a nasekanou pažitku. Vše společně rozmixujeme na jemnou kaši.
Tuto kaši smícháme s petrželí. Přidáme silken tofu, sůl, pepř, a citrónovou šťávu.
Promícháme, popřípadě dochutíme. Ale pozor na černou sůl, je víc slaná, než běžná a musí se v pomazánce rozpustit.
Dáme odpočinout do lednice alespoň na 30 minut a můžeme servírovat.
Dobrou chuť

