Kokosovo mandlové lanýže
II VEGETARIAN II
Tyto lanýže jsou skvělou volbou pro ty, kteří milují snadné a rychlé cukroví a také pro ty, co milují kokos a bílou čokoládu. Opět je to recept, který zvládnou i děti. Stačí jen pár ingrediencí. Je to ideální vánoční cukroví na poslední chvíli, nebo si je můžete udělat kdykoliv máte chuť na něco lahodného a nebo jen náladu chvíli pobýt v kuchyni. Pro zvýraznění mandlové chuti přidejte tento kvalitní mandlový olej za studena lisovaný v bio kvalitě od společnosti PÖDÖR. Nejen, že dodá výraznější chuť, ale je bohatý na nenasycené mastné kyseliny, především kyselinu olejovou a linolovou. Také obsahuje vitamíny A, E, K, minerály jako je hořčík, vápník, draslík, zinek a antioxidanty. Takže si doma můžete pochutnat nad skvělým dezertem, který se Vám rozplývá na jazyku s vědomím, že děláte i něco pro své tělo :))
Počet porcí : 15 ks
SUROVINY :
- 120 g bílé čokolády
- 12 g mandlového oleje od PÖDÖR
- 40 g kokosového mléka z plechovky
- 2 čajové lžičky Malibu
- 50 g loupaných mandlí
- 1 ks tonka fazole od PÖDÖR
- Špetka soli
- Strouhaný kokos na obalování
POSTUP :
Mandle si zlehka opražíme na suché pánvičce a dáme stranou vychladnout. Jakmile nám vychladnou, rozmixujeme je najemno a dáme do misky. Nastrouháme k nim tonka fazoli a přidáme špetku soli.
V rendlíku, nad vodní parou si rozpustíme bílou čokoládu a přidáme tuhou část z kokosového mléka a spojíme.
Sundáme z plotny, přidáme Malibu, mandlový bio olej a vše spojíme dohromady. Tuto směs nalijeme k pomletým mandlím a vše důkladně promícháme.
Takto připravenou směs vložíme do lednice do druhého dne.
Druhý den ze směsi tvarujeme nepravidelné kuličky, které obalíme ve strouhaném kokosu.
Skladujeme v uzavíratelné krabičce v lednici a já Vám přeji dobrou chuť




