Kokosovo mandlové lanýže

23.12.2025
II VEGETARIAN II
Tyto lanýže jsou skvělou volbou pro ty, kteří milují snadné a rychlé cukroví a také pro ty, co milují kokos a bílou čokoládu. Opět je to recept, který zvládnou i děti. Stačí jen pár ingrediencí. Je to ideální vánoční cukroví na poslední chvíli, nebo si je můžete udělat kdykoliv máte chuť na něco lahodného a nebo jen náladu chvíli pobýt v kuchyni. Pro zvýraznění mandlové chuti přidejte tento kvalitní mandlový olej za studena lisovaný v bio kvalitě od společnosti PÖDÖR. Nejen, že dodá výraznější chuť, ale je bohatý na nenasycené mastné kyseliny, především kyselinu olejovou a linolovou. Také obsahuje vitamíny A, E, K, minerály jako je hořčík, vápník, draslík, zinek a antioxidanty. Takže si doma můžete pochutnat nad skvělým dezertem, který se Vám rozplývá na jazyku s vědomím, že děláte i něco pro své tělo :))

Počet porcí : 15 ks

SUROVINY :

  • 120 g bílé čokolády
  • 12 g mandlového oleje od PÖDÖR
  • 40 g kokosového mléka z plechovky
  • 2 čajové lžičky Malibu
  • 50 g loupaných mandlí
  • 1 ks tonka fazole od PÖDÖR
  • Špetka soli
  • Strouhaný kokos na obalování

POSTUP :

Mandle si zlehka opražíme na suché pánvičce a dáme stranou vychladnout. Jakmile nám vychladnou, rozmixujeme je najemno a dáme do misky. Nastrouháme k nim tonka fazoli a přidáme špetku soli.

V rendlíku, nad vodní parou si rozpustíme bílou čokoládu a přidáme tuhou část z kokosového mléka a spojíme.

Sundáme z plotny, přidáme Malibu, mandlový bio olej a vše spojíme dohromady. Tuto směs nalijeme k pomletým mandlím a vše důkladně promícháme.

Takto připravenou směs vložíme do lednice do druhého dne.

Druhý den ze směsi tvarujeme nepravidelné kuličky, které obalíme ve strouhaném kokosu.

Skladujeme v uzavíratelné krabičce v lednici a já Vám přeji dobrou chuť