Meruňky plněné marcipánem

27.11.2023
Nestíháte, ale přesto chcete mít domácí cukroví o Vánocích na stole? Tak to jste tady správně. Není nic jednoduššího, než si udělat raw cukroví. Je snadné, rychlé na přípravu, plné vitamínů i minerálů, bez přidaných cukrů, bílých muk a těžko stravitelných tuků. No a tyto meruňky plněné marcipánem? Jednoduše slast. Raw marcipán se rozpouští na jazyku a v kombinaci se sušenými meruňkami naloženými v alkoholu a obalenými v čokoládě ve Vás evokuje pralinku z luxusní bonboniéry. Jediný zádrhel v tomto receptu jsou meruňky naložené v alkoholu, které tomuto celému receptu dodávají ten správný wow efekt. Pokud je nemáte naložené po celý rok v lednici jako já, musíte si je alespoň na 14 dní naložit. Ale nezoufejte. Jde to i bez toho alkoholu. Dokonce můžete vyměnit sušené meruňky za datle, ale už to tedy nebude ta pralinka z luxusní bonboniéry ;))) 

Počet porcí: 20 – 24 ks

SROVINY :

  • 20 ks sušených meruněk naložených v alkoholu
  • Čokoláda na obalování
  • Nasekané pistácie na ozdobu

Marcipán:

  • 100 g neloupaných mandlí
  • 1 polévková lžíce čekankového sirupu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu


POSTUP :

Jestliže nemáte sušené meruňky naložené v alkoholu, udělejte nyní a vložte do lednice min. na 14 dní.

Poté je práce už velice snadná. Neloupané mandle vložíme do misky, zalijeme horkou vodou a cca za 30 minut zkusíme, zda jde slupka odloupnout. Jestliže ne, slijeme vodu a dopustíme opět horkou vodou a necháme dalších 30 minut odpočinout. Jestliže ano, očistíme všechny mandle, vložíme je do mixéru, přidáme sirup, vanilku a rozmixujeme na hladkou směs.

Meruňky do půlky nařízneme, vyndáme pecku a za pomoci lžičky naplníme marcipánem.

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a meruňky v ní obalíme, vložíme na pečicí papír a posypeme nasekanými pistáciemi. Necháme ztuhnout a poté skladujeme v lednici a já Vám přeji dobrou chuť.