Pečená zelenina s mozarellou a vlašáky
Hledáte další inspiraci na snadnou snídani ze sezónní zeleniny? Tak se pozastavte u tohoto receptu. V tomto receptu jsem využila rajčata, cuketu a papriku. Tu určitě každý máte doma nebo velice snadno seženete v obchodě i u svého farmáře. No a aby to nebyla taková nuda, přidala jsem velice oblíbenou dvojici a to je sýr a ořechy. O zbytek se postará opět kvalitní olivový olej, ocet a koření v BIO kvalitě od společnosti PÖDÖR. Díky tomuto jednoduchému složení je tato slaná snídaně velice snadná a chutná. Jen si to zkuste představit: vstanete do chladného a jemně ponurého rána, rozpálíte troubu, vše nakrájíte na libovolné kousky, vložíte do zapékací misky, zalijete zálivkou a dáte péct do trouby. Za pár minut se Váš byt prohřeje, ale hlavně rozvoní a všechny účastníky domácnosti tato vůně pečené zeleniny vytáhne z postele ven. Vy už jen naservírujete na stůl přímo z trouby, přidáte pečivo, které samozřejmě také můžete rozpéct, kávu či čaj a výtečná snídaně je na stole. No a Vy můžete začít nový krásný den...Věřím, že Vám zachutná stejně jako nám doma :))
Počet porcí : 2 porce
SUROVINY :
- 390 g velkých rajčat
- 390 g cukety
- 60 g papriky dle výběru
- 70 g červené cibule
- 70 g žluté cibule
- 20 g česneku
- 100 g vegan mozzarelly
- 50 g vlašských ořechů
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
Na zálivku :
- 40 g olivového oleje
- 2 čajové lžičky bílého vinného octa
- 3 čajové lžičky Bio rajčatové bruschetty PÖDÖR
- 2 čajové lžičky cukru
POSTUP :
Veškerou zeleninu umyjeme, osušíme, rozpálíme si troubu na 180°C a nachystáme si zapékací misku a litinovou pánev.
Papriku cuketu, rajčata i cibuli nakrájíme na libovolné větší kusy. V misce si smícháme olivový olej, cukr, sůl, pepř, vinný ocet, sušené koření a důkladně zamícháme. Polijeme touto zálivkou, promícháme, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě cca 30 minut.
Po třiceti minutách odděláme alobal, teplotu zvýšíme na 200°C a pečeme dalších 20 minut.
Poté přidáme česnek nakrájený na tenké plátky, na hrubo nasekané vlašské ořechy, natrhanou vegan mozzarellu, vložíme do trouby a necháme péct cca 10 minut.
Podáváme teplé, ozdobené čerstvou bazalkou, tymiánem a s bílou bagetou.
Přeji dobrou chuť