Raw karobové kuličky obalované v malinách a karobu
Raw dezerty jsou tím nejlepším mlsáním, které můžeme dopřát svému tělu i mysli. Tento recept je opravdu rychlý, snadný a ta kombinace chutí je naprosto výborná. Navíc v něm najdeme nepražené kakaové boby, které mají vysoký obsah antioxidantů a spousty minerálních látek - železo, hořčík, zinek, mangan a vitamín C a také skupinu vitamínů B. Pokud rádi mlsáte a hlídáte si postavu, doporučuji vyzkoušet právě tento recept a věřím, že ho určitě nebudete dělat jenom jednou. Nezapomeňte ale na moji častou frázi : všeho s mírou :))
SUROVINY:
- 200 g kešu ořechů
- 20 g karobu
- 60 g agáve sirupu
- 90g datlové pasty
- 55 g ovesných vloček
- 25 g kakaových bobů - zlomků
- Špetka soli
Na obalení :
- karob
- lyofilizované maliny
POSTUP :
Kešu ořechy si dáme do vysoké nádoby a zalijeme je vodou. Takto necháme kešu namočené ve vodě cca 2 hodinky.
Nyní bude recept velice snadný. Vezmeme si výkonný mixér a nejprve si pomeleme ovesné vločky na hrubou mouku a přesypeme do misky. V tuto chvíli už budeme jen mixovat a přidávat suroviny. Vložíme namočené a slité kešu ořechy a mixujeme téměř na kaši. Přidáme sirup, datlovou pastu, karob, sůl a rozmixujeme. Poté přidáme kakaové boby a pár vteřin mícháme, aby se dostaly všude. Jako poslední surovinu přidáme vločky a opět jen pár vteřin mícháme.
Vznikne nám krásné kompaktní těsto. Přesuneme ho do misky a za pomocí mokrých rukou vytvoříme kuličky. Jednu polovinu obalujeme v rozdrcených lyofilizovaných malinách a druhou polovinu v karobu.
Skladujeme v lednici, kde Vám vydrží dva týdny. U nás doma teda vydrží maximálně týden:).
Dobrou chuť