Raw makovo - mandlový koláč

25.04.2022

II VEGAN II


Raw makový koláč s mandlemi
Raw makový koláč s mandlemi

Počet porcí : průměr formy 16 cm

SUROVINY :

Korpus :

  • 230 g ovesných vloček
  • 3 polévkové lžíce datlové pasty
  • 4 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • Špetka soli

Vrchní část :

  • 200 g mletého máku
  • 200 g neloupaných mandlí
  • 80 g rozinek + 30 ml mandlovice
  • 4 polévkové lžíce agáve sirupu
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 2 čajové lžičky vanilkového bio aroma
  • Špetka soli

POSTUP :

V první řadě si naložíme rozinky do mandlovice a na dno formy vložíme pečicí papír. Do výkonného mixéru vložíme vločky a pomeleme je na jemno. Přidáme datlovou pastu, citrónovou šťávu, sůl a promícháme v mixéru. Vznikne nám na pohled sypká směs, kterou si přesuneme do mísy a rukama vypracujeme kompaktní těsto. Toto těsto vložíme na spodek formy a zarovnáme.

Do stejného mixéru vložíme mandle a nasekáme je do konzistence připomínající hrubou mouku. K nim přidáme namletý mák, sůl, vanilkové aroma, citrónovou šťávu, agáve sirup a rozmixujeme. Dále přidáme namočené rozinky a opět rozmixujeme v mixéru. Celou směs přendáme do misky a rukama ještě propracujeme. Poté dáme do formy a uhladíme do hladka.

Dáme do lednice a poté ozdobíme např. mandlemi, rozinkami, jedlými květy nebo necháme jen tak.

Mák obsahuje docela hodně tuku, takže si dopřejte menší kousek tohoto výtečného raw dezertu, ať nemáte moc velké výčitky J.

TIPY: Pokud se Vám zdá, že je spodní část koláče suchá, přidejte datlovou pastu nebo agáve sirup.

Přeji dobrou chuť