Smoothie - podzimní koláč

10.11.2025
II VEGAN II
Dát si smoothie i během podzimu či zimy není hloupý nápad. Jen je dobré mít na paměti pár faktů. A to třeba to, že veškeré suroviny, které dáváme do těchto pozdních smoothie by měli mít pokojovou teplotu. Další věci ohledně smoothie je spíše jen doporučení, kterým se mohou lidé držet. Dobré je používat sezóní zeleninu a ovoce, podzimní a zimní koření, které dokáže náš organismus zahřát a ta nejdůležitější neberte smoothie jako plnohodnotné jídlo na každý den. Vice informací o veškerých plusech a mínusech najdete v mém článku : SMOOTHIE: JE TO CHUTNÝ A ZDRAVÝ NÁPOJ NEBO BAREVNÉ NEBEZPEČÍ PŘI HUBNUTÍ? Co se týče samotné chuti tohoto skvělého smoothie, budete velice překvapeni. Díky kombinaci jablka, skořice, arašídového másla, kefíru a ovesných vloček budete mít pocit, že pijete podzimní jablkový koláč. Přesně tak..... a aby jste měli toto jídlo správně vyvážené přidejte veganský protein ( ten teda mimochodem taky dopomůže k samotné chuti koláče ). Díky kefíru posílíte bakterie ve střevech a vláknina obsažená v zelenině a ovoci Vám také pohaldí Váš zažívací trakt. Takže když to zhrnu. Další super jídlo, které potěší jak Vaše tělo, tak i Vaše chuťové pohárky :))

Počet porcí :2 - 3 porce

SUROVINY :

  • 140 g jablka
  • 200 g banánu
  • 30 g arašídového mléka
  • 80 g veganského proteinu bez příchutě / vanilka(2porce)
  • 90 g mrkve
  • 1 - 2 čajové lžičky skořice
  • 400 ml kokosového kefíru
  • 200 ml vody
  • 35 - 40 g ovesných vloček
  • Špetka soli

POSTUP :.

Do výkonného mixéru vložíme mrkev, jablko a banán nakrájené na kousky, přidáme skořici, sůl, arašídové máslo, vločky, protein. Zalijeme vše kokosovým kefírem a vodou a vše mixujeme do hladka. Jestliže se Vám zdá výsledek moc hustý, přidejte vodu nebo kefír.

Hotové smoothie rozdělíme do sklenic. Aby toto smoothie hodilo cool vibe dejte smoothie do zavařovací sklenice :)) a já Vám přeji dobrou chuť