Smoothie - podzimní koláč
10.11.2025
II VEGAN II
Dát si smoothie i během podzimu či zimy není hloupý nápad. Jen je dobré mít na paměti pár faktů. A to třeba to, že veškeré suroviny, které dáváme do těchto pozdních smoothie, by měly mít pokojovou teplotu. Další věci ohledně smoothie jsou spíše jen doporučením, kterého se mohou lidé držet. Dobré je používat sezónní zeleninu a ovoce, podzimní a zimní koření, které dokáže náš organismus zahřát a ta nejdůležitější: Neberte smoothie jako plnohodnotné jídlo na každý den. Více informací o veškerých plusech a mínusech najdete v mém článku : SMOOTHIE: JE TO CHUTNÝ A ZDRAVÝ NÁPOJ NEBO BAREVNÉ NEBEZPEČÍ PŘI HUBNUTÍ? Co se týče samotné chuti tohoto skvělého smoothie, budete velice překvapeni. Díky kombinaci jablka, skořice, arašídového másla, kefíru a ovesných vloček budete mít pocit, že pijete podzimní jablkový koláč. Přesně tak....a abyste měli toto jídlo správně vyvážené, přidejte veganský protein (ten tedy mimochodem také dopomůže k samotné chuti koláče). Díky kefíru posílíte bakterie ve střevech a vláknina obsažená v zelenině a ovoci Vám také pohladí Váš zažívací trakt. Takže když to shrnu: Další super jídlo, které potěší jak Vaše tělo, tak i Vaše chuťové pohárky :))

Počet porcí :2 - 3 porce
SUROVINY :
- 140 g jablka
- 200 g banánu
- 30 g arašídového mléka
- 80 g veganského proteinu bez příchutě / vanilka (2 porce)
- 90 g mrkve
- 1 - 2 čajové lžičky skořice
- 400 ml kokosového kefíru
- 200 ml vody
- 35 - 40 g ovesných vloček
- Špetka soli
POSTUP :.
Do výkonného mixéru vložíme mrkev, jablko a banán nakrájené na kousky, přidáme skořici, sůl, arašídové máslo, vločky, protein. Zalijeme vše kokosovým kefírem a vodou a vše mixujeme do hladka. Jestliže se Vám zdá výsledek moc hustý, přidejte vodu nebo kefír.
Hotové smoothie rozdělíme do sklenic. Aby toto smoothie hodilo cool vibe, dejte smoothie do zavařovací sklenice :)) a já Vám přeji dobrou chuť




