Snadná veganská rybí pomazánka
04.02.2024
K tomuto receptu není co dodat. Hlavní roli zde hraje samozřejmě samotný tzv. veganský VUŇÁK od společnosti Garden Gourmet. No a zbytek potravin je už jen k doladění chuti a konzistence. Tato pomazánka je opravdu raz dva hotová, chuťově vyvážená a naprosto lahodná. Skvělá veganská verze tuňákové pomazánky, kterou si možná ještě pamatujete. Jsem opravdu ráda, že společnost Garden gourmet tuto veganskou verzi tuňáka vyrobila, protože mi ryby opravdu moc chyběly a hlavně tuňáková pomazánka. Takže, pokud se stále najde někdo, kdo ještě nezná Vuňáka , tak mi věřte, že to musíte ochutnat. A jsem si dost jistá, že se bude často objevovat ve Vaší lednici, protože jinou ani lepší alternativu tuňáka jsem ještě nejedla :)))
SUROVINY :
- 175 g vuňáka
- 140 g krémové pomazánkového másla Lunter
- 100 g silken tofu
- 40 g červené cibule
- 12 g citrónové šťávy
- 8 g čerstvého kopru
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
POSTUP :
Do misky vložíme vuňáka, pomazánkové máslo, tofu, citrónovou šťávu a zamícháme. Cibuli a kopr si nasekáme najemno a přidáme do misky. Zamícháme, dochutíme solí a pepřem. Dáme vychladit do lednice minimálně na 30 minut a poté servírujeme na žitném chlebu s čerstvým koprem a ředkvičkou.
Přeji dobrou chuť