Svěží zeleninovo quinoový salát s chutí Itálie
Ten kdo má rád jednoduché recepty a kvalitní suroviny, si určitě zamiluje tento zeleninový salát. Stačí Vám jen pár ingrediencí a můžete se do tohoto salátu s quinoou pustit . Quinoa nám nahradí v receptu bílkoviny a samozřejmě i další látky prospěšné pro náš organismus. Veškerou chuť obstarají kvalitní rajčata, olivy a samozřejmě olivový olej. Bez něho by Itálie nebyla Itálie. No a abychom neměli brzo hlad, doplníme si tento salát i o bagetku. Nějaké ty sacharidy přeci jen také potřebujeme. Takže pokud máte velkou úrodu rajčat a zásobu oliv a olivového oleje doma, neváhejte a vyzkoušejte tento zeleninový salát, který Vás zasytí, osvěží v horkých dnech a potěší samozřejmě i Vaše chuťové pohárky.
Počet porcí : 2 porce
SUROVINY :
- 250 g uvařené quinoy
- 150 g ledového salátu
- 50 g červené cibule
- 360 g masitých rajčat
- 16 g čerstvé bazalky
- 50 g zelených kvalitních oliv
- 4 polévkové lžíce kvalitního olivového oleje
- Citrónová šťáva z 1/2 citronu
- Sůl dle chuti
Pepř dle chuti
SUROVINY :
Pokud nemáte v zásobě v mrazáku uvařenou quinou, nyní si ji uvařte dle návodu.
Důkladně si umyjeme veškerou zeleninu a nachystáme si velkou mísu, do které budeme veškeré suroviny přidávat. Ledový salát a rajče nakrájíme na libovolné kousky. Cibuli nakrájíme na proužky a přidáme k zelenině. Olivy pokrájíme na kolečka a bazalku nasekáme na jemno. Společně s quinou vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem, citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Nyní necháme 5 – 10 minut odležet. Tento čas můžete využít k rozpečení bagety.
Nyní již můžete servírovat a já Vám přeji dobrou chuť