Zeleninový salát s cizrnou a dýňovými semínky
SUROVINY :
- 250 g sterilované cizrny
- 300 g rajčat
- 140 g papriky
- 75 g červené cibule
- 135 g mrkve
- 45 g kadeřávku
- 45 g dýňových semínek
Zálivka :
- 16 g pivního octa od společnosti PÖDÖR
- 10 g datlového sirupu
- 10 g vody
- 22 g dýňového oleje od PÖDÖR
- Sůl a pepř dle chuti
- 3 g česneku
Na dokončení :
- Krutony
- Petrželová nať
POSTUP :
Veškerou zeleninu důkladně umyjeme a osušíme. Poté zeleninu nakrájíme na libovolné kousky. Většinou se snažím držet stejných tvarů. Jediné co doporučuji, je mrkev nastrouhat nebo nakrájet na tenké nudličky.
Cizrnu slijeme a důkladně propláchneme. Dýňová semínka si na pár kapkách oleje opražíme a dáme stranou.
V misce si vytvoříme zálivku na salát a to tak, že si česnek nastrouháme najemno a veškeré zbylé suroviny smícháme dohromady. Doladíme solí a pepřem.
Všechnu zeleninu pak rozdělíme do dvou / tří talířů, posypeme sterilovanou a propláchnutou cizrnou, posypeme dýňovými semínky, krutony, zalijeme zálivkou a dozdobíme petrželovou natí. A já vám přeji dobrou chuť.