Tapioková kaše s kokosovým mlékem
Počet porcí : 4 porce
SUROVINY :
- 110 g tapioca perel
- 540 ml vody
- 400 ml kokosového mléka v plechovce
- 200 ml kokosového domácího mléka nebo od Alpra
- 3 polévkové lžíce agáve sirupu
Na ozdobu
- 2 ks manga
- Kokosové chipsy
- 4 polévkové lžíce konopných semínek
POSTUP :
V první řadě si dáme tapioky do misky a nalijeme k nim 540 ml vody. Takto namočené tapiokové perly necháme alespoň 8 hodin, nejlépe však přes noc.
Druhý den perly přelijeme do hrnce, osladíme a přidáme oba dva druhy kokosového mléka. Takto vaříme na mírném plameni cca 10 -15 minut. Perly začnou měnit barvu z bílé na průhlednou. Pozor na připálení. Perly se musí často míchat od spodu hrnce.
Nyní můžeme servírovat. Na talíř vložíme 1/4 tapiokové kaše, posypeme konopnými semínky, kokosovými chipsy a nakrájenou 1/2 manga.
Tuto kombinaci máme doma nejraději, ale v podstatě můžete servírovat s čím jen chcete.
Dobrou chuť