Buchta z červené řepy s čokoládou
SUROVINY :
- 350 g červené řepy
- 150 g špaldové celozrnné mouky
- 100 g hladké pšeničné mouky
- 80 g kakaa
- 54 g třtinového cukru
- 60 ml rostlinného oleje
- 100 g hořké čokolády
- 200 ml ovesného mléka
- 40 ml rumu
- 37 g mletého zlatého lněného semínka
- 1 ks kypřicího prášku
- Špetka soli
Na ozdobu :
- Veganská zakysaná smetana
- Zavařené třešně
POSTUP :
Nejlépe den dopředu dáme vařit červenou řepu do měkka. V jedné misce smícháme všechny suché ingredience, zamícháme a dáme stranou.
Do mixéru vložíme uvařenou červenou řepu nakrájenou na menší kousky, přidáme cukr, mléko, olej, rum a vše rozmixujeme do hladka. Ve směsi nesmí být hrudky či kousky. Tuto tekutou část přendáme do velké mísy, přidáme nasekanou čokoládu na kousky a zamícháme. Poté na dvakrát přidáme sypkou část a vše spojíme. Do vymazané a vysypané formy nalijeme směs a vložíme do vyhřáté trouby. Řepovou buchtu upečeme na 180 °C přibližně 30–35 minut.
Poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Servírujeme se zakysanou smetanou a zavařenými třešněmi. A já Vám přeji dobrou chuť




