Buchta z červené řepy s čokoládou

26.11.2025

SUROVINY :

  • 350 g červené řepy
  • 150 g špaldové celozrnné mouky
  • 100 g hladké pšeničné mouky
  • 80 g kakaa
  • 54 g třtinového cukru
  • 60 ml rostlinného oleje
  • 100 g hořké čokolády
  • 200 ml ovesného mléka
  • 40 ml rumu
  • 37 g mletého zlatého lněného semínka
  • 1 ks kypřicího prášku
  • Špetka soli

Na ozdobu :

  • Veganská zakysaná smetana
  • Zavařené třešně

POSTUP :

Nejlépe den dopředu dáme vařit červenou řepu do měkka. V jedné misce smícháme všechny suché ingredience, zamícháme a dáme stranou.

Do mixéru vložíme uvařenou červenou řepu nakrájenou na menší kousky, přidáme cukr, mléko, olej, rum a vše rozmixujeme do hladka. Ve směsi nesmí být hrudky či kousky. Tuto tekutou část přendáme do velké mísy, přidáme nasekanou čokoládu na kousky a zamícháme. Poté na dvakrát přidáme sypkou část a vše spojíme. Do vymazané a vysypané formy nalijeme směs a vložíme do vyhřáté trouby. Řepovou buchtu upečeme na 180 °C přibližně 30–35 minut.

Poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Servírujeme se zakysanou smetanou a zavařenými třešněmi. A já Vám přeji dobrou chuť