Open sandwich s veganskou mozarellou a debrecínkou

24.06.2025
II VEGAN II
Taky milujete jídlo, které napohled vypadá strašně zdravě, ale ve skutečnosti je to strašná prasárna? A tím slovem prasárna fakt myslím jídlo, které má naprosto vše co od něho očekáváte. Doladěnou celkovou chuť, neodolatelnou kombinaci chutí, křehkost, čerstvost ale zároveň i křupavost. Když sníte první sousto, ucítíte kombinaci čerstvé jemně nahořklé rukoly, sladkých hroznů, kyselavého granátového jablka, vše doplněné o jemně citrónovo medovou zálivku. U druhého seznámení v ústech s tímto open sandwichem ucítíte jeho křupavou, lehce omaštěnou část, s chutí zapečeného salámu a rozpečeného sýru, který se táhne při každém kousnutí. Tato chuť je doladěna svěžím pestem s kešu ořechy a na zkus upečenou zeleninou. Toto vše se Vám odehrává v ústech a Vy nevíte, co máte vnímat jako první. Vaše chuťové pohárky tančí radostí a Vaše mysl je uchvácena obrovskou dávkou chutí a vy jste přišli o všechna slova. Tak takhle já osobně si představuji toto jídlo. 
PS: Pokud hledáte skvělé veganské výrobky jak složením tak i neodolatelnou chutí, tak se podívejte na DOBRAPRIRODA.CZ

Počet porcí : 4 ks

SUROVINY :

  • 4 ks větších krajíců chleba
  • 1 ks vegan mozzarelly od DOBRÉ PŘÍRODY
  • 1 ks vegan debrecínky od DOBRÉ PŘÍRODY
  • 1-2 ks rajčete
  • Cca 150 g cukety
  • Veganské máslo bez palmového tuku
  • Špenátové pesto ( RECEPT ZDE )

Medovo citrónová zálivka :

  • 25 g olivového oleje
  • 13 g rýžového sirupu
  • 7 g citrónové šťávy

Na dokončení :

  • Rukola
  • Hrozny
  • Vlašské ořechy
  • Klíčky
  • Granátové jablko
Open sandwich plný chutí
Open sandwich plný chutí


POSTUP :

Chleby si potřeme veganským máslem z obou dvou stran a buď je usmažíme na pánvičce, nebo je vložíme do trouby na 210°C cca na 10 - 15 minut. Záleží na Vaší troubě, ale chléb by měl být krásně křupavý.

Poté je vytáhneme z trouby, potřeme je pestem, poklademe na střídačku plátky rajčete a cukety. Nahoru dáme kolečka mozarelly a jako poslední veganskou debrecínku. Vložíme opět do trouby zhruba na dalších 10 minut.

Mezitím si vytvoříme zálivku a to tak, že veškeré ingredience vyšleháme vidličkou či metličkou.

Poté je vytáhneme z trouby, necháme je trochu zchladnout a můžeme servírovat. Zapečený chleba dáme na talíř, na jednu polovinu vložíme rukolu, klíčky, posypeme nakrájenými hrozny, vlašskými ořechy, granátovým jablkem a nakonec vše pokapeme medovo citrónovou zálivkou a já Vám přeji dobrou chuť.