Salát s klíčky, pohankou a s vegan uzeným
SUROVINY :
- 120 g pohanky
- 260 g slaninových robi kosteček
- 50 g pórku
- 85 g červené cibule
- 150 g směsi klíčků (čočkové, hráškové, mungo …)
- 160 g okurky
- 140 g ředkvičky
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
POSTUP :
Nejprve si uděláme slaninové kostečky (recept viz. blog). Poté si propláchneme pohanku, vložíme ji do hrnce a zalijeme ji horkou vodou v poměru 1 díl pohanky a 1,5 dílu vody. Jemně osolíme a vaříme cca 15 minut na mírném ohni. Uvařenou pohanku dáme stranou vychladnout.
Robi slaninu si opečeme a dáme stranou. Do stejné pánvičky dáme olej a osmažíme na ní do zlatava červenou cibuli nakrájenou na nudličky. Poté k ní přidáme nakrájený pórek a česnek. Necháme rozvonět a nakonec přidáme slaninu a všechny klíčky. V tuto chvíli už nesmažíme, jen spojíme veškeré chutě a dáme stranou.
Do misky si nakrájíme veškerou zbylou zeleninu zhruba na stejné velikosti. Přidáme směs slaniny a klíčků, pohanku a vše zamícháme. Doladíme chuť solí a pepřem a můžeme servírovat a já Vám přeji dobrou chuť.




