Salát z pečené růžičkové kapusty
Na podzim naše tělo vyžaduje teplejší stravu. A pokud jste stejní milovníci salátů jako my, tak je tento recept právě pro Vás. No a není nic lepšího než využít aktuální zeleninu, kterou nám podzim přináší. Růžičková kapusta je příjemně nasládlá a plná živin, u kterých se tepelnou úpravou sice snižuje jejich hodnota, ale i tak nám přináší vlákninu, vitamíny i minerální látky. Když k tomu přidáme quinou a oříšky, dostaneme do těla zdravé tuky a bílkoviny. Navíc je jako skoro každý můj recept i tento rychlý, snadný a samozřejmě plný potěšení pro vaše chuťové pohárky:).
Počet porcí : 1 porce
SUROVINY :
- 160 g růžičkové kapusty
- 80 g kukuřice mražené
- 60 g uvařené quinoi - mix
- 30 g arašídů
- 15 g rozinek / brusinek
- 2 špetky soli
- Pepř dle chuti
Zálivka:
- 1 čajová lžička medu
- 1,5 čajové lžičky balsamikového octa
- 2 čajové lžička chilli oleje / rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku
POSTUP :
Troubu si předehřejeme na 180 °C a nachystáme si plech s pečicím papírem. Kapustičky omyjeme, rozkrojíme napůl a vložíme na plech. Pokud máme mraženou kukuřici, tak ji nejprve rozmrazíme a poté ji přidáme ke kapustě. Jemně pokapeme olejem, posolíme, promícháme a vložíme do trouby na 10 - 15 minut.
Mezitím si vytvoříme zálivku. Do hrnku vložíme všechny tekuté suroviny a přidáme česnek nasekaný na půlplátky. Promícháme, aby se vše spojilo.
Jakmile je kapusta po 15 minutách měkká na zkus, přidáme k ní rozinky, arašídy a připravenou zálivku. Důkladně promícháme a vložíme zpět do trouby na dalších 10 minut, dokud není kapusta pěkně opečená.
No a můžeme servírovat ozdobené nasekanou petrželovou natí a granátovým jablíčkem.
Dobrou chuť