Smoothie s domácím kokosovým kefírem

20.05.2025
Vegani moc dobře ví, jak jsou drahé mléčné veganské výrobky. Tedy už ne tak úplně všechny, jak tomu bylo dříve, ale veganský kefír stále zůstává na vysokých cenách. A také moc dobře všichni víme, jak moc je dobré pro náš organismus jíst kysané výrobky. Ale pokud si chceme dopřát každodenní dávku zdravého veganského kefíru, museli bychom sáhnout opravdu hluboko do peněženky. A to určitě nikdo nechceme. Proto na sociálních sítích zjistíte, jak si doma za rozumnou cenu vyrobit domácí veganský kefír za pomoci kultur od WUGI.CZ. Příprava je neuvěřitelně jednoduchá, tak se určitě podívejte a sadu na výrobu kefíru si pořiďte i domů. No a co si můžete doma snadno z takového kefíru uvařit či udělat? Začneme s tím nejjednodušším a to je smoothie. Denní dávka vitamínů, minerálů a zdravých bakterií pro celé naše tělo i mysl. Pro mě je smoothie dávka energie a to nejen pro náš organismus, ale i pro naši psychiku. A když si chci opravdu zvednou náladu, tak zkombinuji moje nej suroviny dohromady. A jaké, že to jsou? Mango, kokos, zázvor a hlavně kardamom. Tyto suroviny prostě miluji a aby to nebyla velká každodenní nuda, tak tady přidáme i něco navíc. Co? To už musíte zjistit dole v receptu a samozřejmě toto smoothie musíte také ochutnat, abyste věděli, jak móóóc je dobré :))

Počet porcí : 2 porce

SUROVINY :

  • 200 g kokosového kefíru WUGI
  • 100 g rebarbory
  • 55 g mraženého manga
  • 70 g mraženého ananasu
  • 10 g zázvoru
  • 1 čajová lžička kardamomu

POSTUP :

Rebarboru si očistíme a dáme ji vařit s trochou vody. Od bodu varu vaříme cca 5 minut. Poté necháme trochu zchladnout.

Do mixéru vložíme povolený ananas, mango a očištěný zázvor. Přidáme vychladlou rebarboru, kardamom a domácí kokosový kefír. Vše rozmixujeme dohladka. Pokud je smoothie moc husté, můžete naředit trochou vody.

Rozlijeme do dvou sklenic a ozdobíme například jedlými květy, lyofilizovaným ovocem, kokosovými chipsy nebo tím, co zrovna máte doma, a já Vám přeji dobrou chuť.