Kokosovo rýžová kaše s ovocem
Jste milovníci sladkých snídaní? Nebo jen hledáte novou inspiraci na sladkou snídaňovou kaši? Tak se určitě pozastavte u tohoto receptu. Jestliže mě sledujete delší dobu, víte, že u nás doma vládnou sladké snídaně a určitě i víte, že já nerada jím stále stejné věci dokola. Tak pořád zkouším a experimentuji. A z vice jak 50% to vyjde. Pak už jen doladím chutě. Tak nějak vznikl i tento recept. Vznikl v podstatě z přebytku kokosové dužiny. K tomu pak z mojí neuvěřitelné chuti na exotickou snídani s mangem. No a jedna surovina se klasicky hodí k druhé surovině a je z toho tato snadná, rychlá, osvěžující snídaně. Ta konzistencí připomíná krupičnou kaši a její celou chuť podtrhne čerstvé šťavnaté ovoce. A pokud je venku pochmurné počasí a vy se chcete zahřát teplou snídaní, ovoce vyměňte za skořici a med. Celá kokosovo - rýžová kaše chytne úplně jiný směr.... :))
Počet porcí : 2 velké porce
SUROVINY :
- 200 g čerstvé / mražené kokosové dužiny
- 220 ml kokosového mléka Alpro
- 6 polévkových lžic uvařené rýže
- 3 – 4 polévkové lžíce agáve sirupu
- 150 ml domácího vodního kefíru
- Špetka soli
- Citrónová šťáva dle chuti
Na dokončení :
- 100 g čerstvých malin
- 1/2 čerstvého manga
- 2 polévkové lžíce konopných semínek
- 4 čajové lžičky kakaových bobů
- 2 – 4 čtverečky kvalitní čokolády
POSTUP :
Jako první si uvaříme rýži. Já jsem použila klasickou bílou rýži, a to cca 1/2 hrnku a 1,5 hrnku vody. Toto množství uvařené rýže Vám vyjde cca na 4 porce této kaše. Rýži nechte klidně rozvařit, stejně se bude nakonec mixovat.
Nyní si vložíme do rendlíku čerstvou kokosovou drť. A to buď z čerstvého kokosu, nebo z kupované mražené kokosové drti. Zalijeme mlékem, osolíme a vaříme cca 10 – 15 minut. Poté přidáme uvařenou rýži, sirup a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Doladíme chuť citrónovou šťávou, sirupem. Servírujeme ozdobené čerstvým ovocem, konopnými semínky, kvalitní hořkou čokoládou a kakaovými boby.
A já Vám přeji dobrou chuť