Salát z pečené zeleniny s uzeným polooštiepkom
Zeleninové saláty můžeme u nás doma jíst každý den. A v podstatě to tak i je. Už si ani nedokážu představit den bez zeleniny. V zimě a v chladných dnech však studená zelenina příliš neláká. Tak proč si neudělat salát ze své oblíbené pečené zeleniny a doplnit si ji oblíbeným sýrem? Navíc v dnešní době potřebujeme šetřit s časem. Takže stačí vzít zeleninu, kterou máte v lednici, dát ji na plech, pokapat olejem, posypat kořením, vložit do trouby a za 30 minut můžete servírovat skvělou večeři. A tento čas kdy se vše peče, můžete využít jak se Vám zlíbí. Není nad rychlá, snadná, dobrá jídla z našich oblíbených surovin :) Doufám, že Vás tento recept bude inspirovat :))
Počet porci : 2 porce
SUROVINY :
- 160 g dýně hokaido
- 90 g mrkve
- 90 g mražené kukuřice
- 65 g červené papriky
- 65 g cibule
- 7 g česneku
- 18 g zelených chilli papriček
- 2 ks uzeného polooštiepku
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 1 čajová lžička uzené papriky
- 2 špetky černé soli
- Pepř dle chuti
Na ozdobu :
- Nasekaná pažitka / petrželová nať
- Pár lístků čerstvého špenátu
POSTUP :
Troubu si rozehřejeme na 200°C a do zapékací mísy vložíme umytou a nakrájenou zeleninu. Červenou papriku nakrájenou na větší kusy, hokaido na menší kostky, mrkev na půlkolečka, cibuli na plátky, chilli papričky najemno. Vše polijeme olejem, posolíme černou solí, opepříme a přidáme uzenou papriku. Pečeme zhruba 25 minut, poté přidáme kukuřici a česnek na plátky a pečeme dalších 10 minut.
Polooštiepok si rozehřejeme na pánvičce nebo na posledních 10 minut přidáme do trouby k zelenině.
Po upečení servírujeme. Na okraj talíře vložíme čerstvý špenát, doprostřed upečenou zeleninu a na ni polooštiepok. Posypeme pažitkou nebo petrželovou natí.
Dobrou chuť